Nederlandse hockeydames Olympische Spelen

De Nederlandse hockeydames zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen. Ze wonnen vanmiddag overtuigend van Spanje: 5-0. De doelpunten werden gemaakt door Welten, Leurink, Keetels en Paumen (2x). De regerend wereldkampioen had dus geen enkele moeite met de Spaanse dames.

In de eerste helft wervelden de Nederlandse dames over Spanje heen. Aan het eind van het eerste kwart kwam Nederland dan ook op voorsprong. De openingstreffer werd gemaakt door Lidewij Welten. In het tweede kwart ging het snel. Na 5 minuten stond het al 3-0, door doelpunten van Laurien Leurink en Marloes Keetels. De 4-0 kwam op naam van Maartje Paumen. Zij scoorde, uiteraard met haar grote wapen, uit een strafcorner.

In de tweede helft nam Nederland flink gas terug. Maartje Paumen scoorde in de tweede helft nogmaals uit een strafcorner. Morgen spelen de hockeydames hun tweede wedstrijd, tegen Zuid-Korea. De wedstrijd zal om 22.00 uur Nederlandse tijd beginnen.