Programma maandag 29 juli OS

Voor het eerst sinds 28 jaar is het Nederland niet gelukt om tijdens de eerste twee dagen op de Olympische Spelen een medaille te winnen. Ook op de derde dag van de Olympische Spelen in Parijs komen weer veel Nederlanders in actie. 

09.00u – Volleybal – Vrouwen – Nederland – Turkije
De Nederlandse volleybalsters keren na acht jaar terug op de Olympische Spelen. Ze treffen met Turkije meteen een loodzware tegenstander; de nummer drie van de wereld.

10.00u – Beachvolleybal – Stefan Boermans/Yorick de Groot – Spanje
Bij de Eiffeltoren begint voor beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hun olympisch toernooi. In hun eerste groepswedstrijd nemen de nummers 5 van de wereld het op tegen de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrian Gavira.

10.00u – Judo – Julie Beurskens – Pauline Starke (-57 kilogram)

11.00u – Paardensport – Eventing – Springen

11.19u – Zwemmen
Kira Toussaint en Maaike de Waard komen in de series in actie op de 100m rugslag. Mochten ze de halve finales halen, zullen ze om 20.57 uur weer in actie komen.

11.40u – Roeien – Holland Acht

12.00u – Tennis – Arantxa Rus – Qinwen Zheng, Robin Haase/Jean-Julien Rojer – Cerundolo/Etcheverry (Argentinië), Arantxa Rus/Demi Schuurs – Garcia/Parry (Frankrijk), Demi Schuurs/Wesley Koolhof – Tsitsipas/Sakkari (Griekenland), Tallon Griekspoor – Carlos Alcaraz

12.00u – Zeilen – Odile van Aanholt en Annette Duetz (49er FX), Bart Lambriex en Floris van de Werken (49er)

15.40u – Badminton – Robin Tameling/Selena Piek – Algerije (derde en laatste groepsduel)

18.30u – Waterpolo – Vrouwen – Nederland – China
De Nederlandse waterpolo dames nemen het maandagavond op tegen China. Na een mooie overwinning op Hongarije zijn ze de Olympische Spelen ontzettend goed begonnen.

19.45u – Hockey – Vrouwen – Duitsland – Nederland
Ook de hockeydames spelen maandagavond hun tweede groepsduel. Zaterdag wisten de dames al met 6-2 te winnen van gastland Frankrijk en staan daardoor eerste in poule A.

20.16u – Boksen – Chelsey Heijnen – Won Yu (Noord-Korea)
Ook voor Chelsey Heijnen gaan de Olympische Spelen beginnen. De boksster uit Roosendaal komt uit in de klasse tot 60 kilogram en staat om 20.16 uur in de ring tegenover Won Ungyong, die als zevende geplaatst is, uit Noord-Korea.

Benieuwd hoeveel medailles Nederland al heeft? Check dan de medaillespiegel van de Olympische Spelen 2024.