De eerste punten van de Premier League 2017 zijn binnen. Raymond van Barneveld wist op knappe wijze te winnen van Adrian Lewis; Michael van Gerwen speelde met 6-6 gelijk tegen Gary Anderson.

Van Barneveld knokte zich in een zeer spannende pot┬áknap terug tegen Lewis. Het zag er lange tijd slecht uit voor ‘Barney’, die na een slechte start tegen een 1-4 achterstand in legs aankeek. Echter, hij brak Lewis twee keer en kwam daardoor terug op 4-4. Lewis leek te een punt binnen te halen, maar faalde op dubbel 9.

Even daarna speelde Van Gerwen tegen Anderson. De Nederlander slaagde er niet in de eerste partij van de Premier League 2016 te winnen. In een sensationele partij werd het 6-6, alhoewel Van Gerwen zeker kansen had op een overwinning. “Volgende week moet ik er weer staan, want ik sta nu een punt achter op de nummer 1.”

Na de eerste ronde in Newcastle staan er wekelijks Premier League-speelronden op het programma in Nottingham, Leeds, Brighton, Exeter en Glasgow. Op 16 maart wordt er voor de tweede keer in de historie in Rotterdam gespeeld.