Van Gerwen Premier League
Foto: Getty Images

Donderdag 3 februari gaat de Premier League of Darts weer van start. Michael van Gerwen krijgt concurrentie van zeven darters, waaronder Joe Cullen. De 32-jarige Brit won zondag met The Masters zijn eerste majortoernooi. De 32-jarige Van Gerwen is de enige Nederlander deze Premier League. De winnaar kan zo’n 1,2 miljoen euro bijschrijven.

Van Gerwen won het toernooi al vijf keer, één keer minder dan recordhouder Phil Taylor. Van Gerwen won in 2013 voor het eerst, waarna hij in 2016, 2017, 2018 én 2019 vier keer op rij de beker omhoog mocht houden.

Naast Van Gerwen en Cullen doen ook Gerwyn Price, wereldkampioen Peter Wright, James Wade, Michael Smith, Gary Anderson en Jonny Clayton mee. Clayton wist de Premier League vorig jaar nog op zijn naam te schrijven, door in de finale José de Sousa te verslaan. De Portugees ontbreekt dit jaar echter in de Premier League.

De Premier League kent dit jaar een nieuw format. Tijdens de zestien speelrondes worden er mini-toernooien gespeeld. Er wordt gestart met vier kwarfinales, gevolgd door twee halve finales en uiteraard een finale. De winnaar verdient vijf punten, de runner-up drie en de twee halvefinalisten twee. De vier darters die aan het eind de meeste punten hebben vergaard, plaatsen zich voor de play-offs.

Wedstrijdschema:
Donderdag 3 februari: Motorpoint Arena, Cardiff
Donderdag 10 februari – M&S Bank Arena, Liverpool
Donderdag 17 februari – SSE Arena, Belfast
Donderdag 24 februari – Mercedes-Benz Arena, Berlijn
Donderdag 3 maart – Westpoint, Exeter
Donderdag 10 maart – The Brighton Centre, Brighton
Donderdag 17 maart – Motorpoint Arena, Nottingham
Donderdag 24 maart – Rotterdam Ahoy, Rotterdam
Donderdag 31 maart – Utilita Arena, Birmingham
Donderdag 7 april – First Direct Arena, Leeds
Donderdag 14 april – AO Arena, Manchester
Donderdag 21 april – P&J Live, Aberdeen
Donderdag 28 april – 3Arena, Dublin
Donderdag 5 mei – OVO Arena, Glasgow
Donderdag 12 mei – Utilita Arena, Sheffield
Donderdag 19 mei – The O2, Londen
Donderdag 26 mei – Utilita Arena Newcastle