Jelle Klaasen
Foto: PDC

Jelle Klaasen is in ieder geval dit jaar officieel geen profdarter meer. De voormalig wereldkampioen bij de BDO wist tijdens de Q School geen tourcard te veroveren. Dat betekent dat de 37-jarige darter komend jaar niet mee mag doen aan de vloer- en televisietoernooien van de PDC Pro Tour.

Door mindere resultaten kwam de Nederlander in 2021 buiten de top 64 van de wereld en raakte hij zijn tourcard kwijt. Wanneer je buiten de top 64 op de PDC Order of Merit, gebaseerd op het verdiende geld over de afgelopen twee jaar, komt, dien je de tourcard terug te verdienen via de Qualifying School (Q School). Een opgave die door elke darter als ‘zwaar’ betiteld wordt.

Tijdens de eerste drie dagen, verloor Klaasen telkens de eerste partij (hij verloor van Jimmy Hendriks, Kenny Neyens en Toni Alcinas). Tijdens de laatste dag moest Klaasen de beste van de dag worden voor een tourcard. Hij won de eerste partij nog van de Spanjaard Jesus Noguera, maar in de tweede ronde was Klaasen niet opgewassen tegen de Belg Ronny Huybrechts.