Van Gerwen
Foto: ANP

Vanavond gaat de Premier League Darts 2022 van start. Michael van Gerwen is dit jaar de enige Nederlander die zal deelnemen. De Premier League ziet er dit jaar anders uit dan normaal, er zijn namelijk twee belangrijke zaken gewijzigd: (1) het wordt niet meer uitgezonden op RTL7 en (2) de opzet van de Premier League ziet er volledig anders uit.

Viaplay kaapt naast de Formule 1 (ZiggoSport) ook het darts (RTL7) weg. Dat betekent dat het, zonder Viaplay-abonnement, niet meer op TV te zien zal zijn. Aangezien Viaplay pas vanaf maart als streamingdienst beschikbaar zal zijn, wordt het deze maand op YouTube uitgezonden. De Premier League kijk je vanavond dus via deze link.

Ook de opzet van de Premier League is anders. Elke ronde wordt er een mini-toernooitje gespeeld, te beginnen met de kwartfinale. De winnaar van het mini-toernooi ontvangt vijf punten, de runner-up drie en de twee halvefinalisten twee. De vier darters die aan het eind de meeste punten hebben vergaard, plaatsen zich voor de play-offs.

Speelschema donderdag 3 februari:

Jonny Clayton – Joe Cullen
Gerwyn Price – James Wade
Peter Wright – Michael Smith
Michael van Gerwen – Gary Anderson