Crash Verstappen Hamilton

Afgelopen weekend was een uniek weekend in de Formule 1: er werd namelijk voor het eerst in de historie een sprintkwaliciatie verreden. Max Verstappen wist deze ‘race’ van slechts 17 ronden te winnen en mocht zodoende op zondag van pole position van start. In de race ging het echter in de eerste ronde al mis voor de Nederlander.

Na de start werden er spannende én faire duels uitgevochten door ‘Sir’ Lewis Hamilton en de Nederlander. In de Copse-bocht ging het echt faliekant mis. In de bocht, die met ruim 300 kilometer per uur genomen wordt, tikte Hamilton met zijn linkervoorwiel het rechterachterwiel van Verstappen aan, die zodoende de bandenstapel invloog en een klap van 51G te verwerken kreeg. Wedstrijdleider Michael Masi besloot de Brit te bestraffen met 10s tijdstraf, maar daar leek niemand het echt mee eens te zijn.

Vader Jos was namelijk ontzettend boos op Hamilton:  “Het kan echt niet wat hij daar deed. Ik vind een 10 seconden tijdstraf echt belachelijk. Wat mij betreft hadden ze hem gewoon moeten diskwalificeren”, zo vertelde hij aan De Telegraaf. Ook Horner kon zich totaal niet vinden in de straf van de FIA. “Als een andere coureur in het ziekenhuis belandt doordat je de auto van de baan rijdt, je een minimale straf ontvangt en nog de race wint… dat voelt niet als een straf”.

Hamilton en teambaas Wolff waren zich echter van geen kwaad bewust. De Brit vierde voor de ogen van honderdduizend fans uitgebreid zijn zege en repte nauwelijks over de crash van Verstappen. “Het is lastig. Ik probeer altijd berekend te zijn in hoe ik het aanpak. Zeker met Max, hij rijdt heel erg agressief. Ik zat helemaal naast hem en hij gaf me geen ruimte”. Toto Wolff maakt het nog bonter, door te stellen dat de straf van Hamilton onterecht was. “De stewards hebben een straf uitgedeeld en dat moeten we accepteren. Ik denk dat als je naar de regels kijkt dat de straf niet gerechtvaardigd was. De 10 seconden waren volgens mij omdat de wedstrijdleiding vond dat ze beiden een fout maakten of aandeel hadden in de crash”.