Max Verstappen heeft in het Italiaanse Brisighella de prestigieuze Trofeo Lorenzo Bandini in ontvangst genomen. Verstappen kreeg deze award voor zijn prestaties van afgelopen jaar, waarin hij als jongste coureur ooit in de Formule 1 reed. Hij reed dat jaar in de bolide van Toro Rosso naar twee vierde plekken en in totaal 49 punten.

“Ik ben zeer vereerd om deze trofee in ontvangst te nemen. Het is een mooie erkenning”, liet de 18-jarige Limburger weten. Nu hij voor Red Bull rijdt hoopt hij de lat iedere week hoger te leggen. “Ik rijd nu natuurlijk voor een topteam, maar toch is de instelling en honger naar succes bij beide teams hetzelfde.”

De Trofeo Lorenzo Bandini is vernoemd naar de Italiaanse coureur Bandini, die in 1967 overleed bij een crash in de GP van Monaco. De prijs wordt sinds 1992 ieder jaar uitgereikt.

Michael Schumacher

Door het winnen van deze trofee treedt Verstappen in de voetsporen van coureurs als Michael Schumacher, Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Zij gingen de 18-jarige Nederlander reeds voor.

Speciaal voor deze gelegenheid had Toro Rosso hun eerste tien bolides, van de STR1 uit 2006 tot de STR10 van Verstappen vorig jaar, tentoongesteld in Brisighella.

STR1 tot STR10 van Toro Rosso