Verstappen in gevecht met Raikkonen

De racestewards concludeerden tijdens de Grand Prix van Hongarije dat Max Verstappen stevig maar eerlijk verdedigde ten opzichte van Kimi Raikkonen. “Het was op en net niet over het randje”, zo zei wedstrijdleider Charlie Whiting. Zo maakte hij eindelijk een einde aan deze discussie.

Verstappen krijgt al dagenlang kritiek te verduren, van zowel collega’s als oud-coureurs. Zij waren niet te spreken over zijn verdedigende acties jegens Kimi Raikkonen. Het lukte Max Verstappen al voor de derde keer in vijf races om net voor de Fin te finishen.

“Veel mensen, waaronder de teams, waren bang dat Max meer dan eens van zijn lijn was geweken om zijn positie te verdedigen. Wij zijn van mening dat dat niet het geval was”, legde Whiting uit. Verder vertelde de wedstrijdleider dat bewegen in de remzones door veel coureurs als onwenselijk wordt ervaren, maar dat hier verder (nog) geen richtlijnen voor zijn.

“Naar mijn mening was het op de grens van het eerlijke. Ik heb de stewards gevraagd naar beide incidenten te kijken. Zij verklaarden dat het erg robuust verdedigen was. Op en dus net niet over het randje.”