max-verstappen-red-bull1

Renault probeert de verwachtingen voor komend seizoen alvast te temperen. De Fransen geven aan dat in de eerste races van 2017 niet het maximale vermogen uit de motor gehaald zal worden. Er wordt meer focus gelegd op de betrouwbaarheid.

Afgelopen jaar werd de motor van onder andere Red Bull steeds beter, maar volgens de autobouwer zat de motor aan het eind van het seizoen aan zijn top. Door weer met een blanco vel te beginnen zouden ze een betere kans maken om de komende jaren mee te strijden om de titels. De volgende Renault-krachtbron maakt gebruik van een compleet nieuw concept dat momenteel nog niet op de baan te vinden.

Dat betekent dat er aan het begin van het nieuwe seizoen nog niet voluit gereden kan worden. Door betrouwbaarheid prioriteit te geven, hoopt Renault er voor te zorgen dat iedere race sowieso uitgereden kan worden. Puur vermogen komt hierdoor op de tweede plek.

“Ik blijf graag erg conservatief met de verwachtingen voor de eerste races van de motor”, legt Renault F1-baas Cyril Abiteboul uit. “Maar het is wel een motor met de potentie om heel veel door te ontwikkelen. Dus we kiezen niet voor de start van het seizoen, maar voor de langere termijn.”