Verstappen gala

Formule 1-fans zagen een ongemakkelijke reactie van Max Verstappen, toen Lewis Hamilton werd geprezen tijdens de FIA Awards. Verstappen woonde afgelopen donderdag de ceremonie in Parijs bij om zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 formeel in ontvangst te nemen, waarbij Hamilton en Mercedes-baas Toto Wolff het evenement oversloegen.

Een aantal andere titels werden ook uitgereikt in de Franse hoofdstad, waarbij Kean Nakamura tot FIA Karting Wereldkampioen werd gekroond in de categorie OK-Junior. Op de vraag welke coureurs hem hebben ge├»nspireerd, noemde Nakamura zevenvoudig wereldkampioen Hamilton en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel – maar niet Verstappen, wat een ongemakkelijke reactie van de Red Bull-coureur veroorzaakte. “Ik ben opgegroeid met het kijken naar hoe Lewis en Sebastian samen racen”, zei Nakamura.

Het viel enkele kijkers op dat Verstappen nogal verbaasd reageerde. Nakamura voegde daar ten slotte wel vluchtig aan toe: “Ik heb altijd opgekeken naar alle top coureurs in de Formule 1”.

https://twitter.com/goodfwrselena/status/1471587981215649795