Luc Castaignos

Luc Castaignos (geboren op 27 september 1992 in Schiedam) is een Nederlandse spits die speelt voor FC Twente.

Clubvoetbal

Feyenoord
Na zijn jeugdjaren te hebben gespeeld bij Excelsior ’20 en Spartaan ’20 kwam hij bij de jeugd van Feyenoord. Hij maakte zijn debuut voor Feyenoord  op 24 september 2009 in het bekertoernooi. Castaignos werd beschouwd als één van de grootste talenten van Nederland en in 2010 staat zijn naar in de mondiale top honderd van grote talenten. Hier stonden ook Nederlandse voetballers als Georginio Wijnaldum en Ricky van Wolfswinkel. Er werd veel belangstelling getoond van topclubs die Castaignos graag wilde hebben.

Internazionale
Op 1 maart wordt Castaignos voor €3 miljoen overgenomen door Internatzionale. Doordat hij weinig aan het spelen toe kwam, mocht hij (tijdelijk) naar een andere club. Veel clubs toonde interesse maar werde geweigerd. In juli 2012 bereikte Internatzionale een overeenkomst met FC Twente over een definitieve transfer.

FC Twente
Vanaf het seizoen 2012/13 keert hij weer terug naar de eredivisie waar hij speelt voor FC Twente. FC Twente moest zo’n €6 miljoen betalen aan Internatzionale en €105.000 opleidingsvergoeding aan Feyenoord.

Interlandcarrière
In 2009 werd Castaignos aan de selectie van Nederland -17 toegevoegd en speelde daarmee op het Jeugd-EK in Duitsland. Hij werd hier topscorer op het toernooi en krijgt daarmee de titel meestscorende spits in Nederland onder de 17 alles tijden. Hij werd op 5 mei 2014 opgeroepen voor de trainingsstage in Hoenderloo ter voorbereiding op het WK in Brazilië.