Vlaggendragers Olympische Spelen
Foto: ANP

Vrijdag om 13.00 uur begint de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. Nederland wordt tijdens deze ceremonie vertegenwoordigd door twee vlaggendragers: Keet Oldenbeuving en Churandy Martina.

Chef de mission Pieter van den Hoogenband wees Keet Oldenbeuving (16) en Churandy Martina (37) aan als de vlaggendragers van TeamNL, voor deze belangrijke eretaak. Voor het eerst zijn er 2 vlaggendragers per land en dus de kans om zowel een man als een vrouw te kiezen. “We hebben het hier over de ervaren rot Churandy, naast rookie Keet.”

Keet Oldenbeuving

De 16-jarige skateboardster maakt hij debuut op de Olympische Spelen. Niet gek vanwege haar leeftijd, maar ook omdat skateboarden dit jaar voor het eerst een Olympische sport is. Met Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving heeft TeamNL twee goede troeven voor het behalen van een medaille.

Churandy Martina

Met vijf Olympische Spelen is Martina één van de bekendste Nederlandse sporters. Martina is veruit de beste Nederlandse sprinters, maar een medaille op dit onderdeel is echter klein, met al het sprintgeweld. Juich voor Oranje kijkt wel uit naar de wedstrijden van Martina, al is het alleen al voor zijn legendarische interviews.