Nederlandse hockeymannen winnen van India

De Nederlandse hockeymannen hebben in een tactisch duel met 2-1 gewonnen van India. De eerste helft was van beide kanten zeer tactisch en daarom niet al te leuk om naar te kijken. In het derde kwart kwam Nederland al gauw op voorsprong middels een strafcorner.

India, die de vorige groepswedstrijd van Argentinië wisten te winnen, kwamen daarna via een strafcorner terug op 1-1. Een paar minuten voor tijd maakte Mink van der Weerde er uit een strafcorner 2-1 van.

De laatste vijf seconden van de wedstrijd waren het spannendst: India kreeg opeenvolgend zes strafcorners, maar wist er geen enkele te benutten. Hierdoor bleef de stand 2-1 in het voordeel van Nederland. Hierdoor komen ze op de eerste plek in de poule, maar Duitsland heeft nog een wedstrijd te goed.