Jeroen Dubbeldam - vlaggendrager Nederland

Jeroen Dubbeldam zal vrijdag de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vier jaar geleden werd de vlag gedragen door windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Twee jaar geleden, tijdens de Olympische Winterspelen, was het de buurt aan schaatster Jorien ter Mors. De springruiter volgt hen nu dus op in Rio.

,,Ik vind het een enorme eer dat ik TeamNL op deze manier mag vertegenwoordigen”, zei Dubbeldam. ,,Ik ben er trots op dat ik namens 241 sporters met onze vlag mag lopen. Het is daarbij ook geweldig voor de Nederlandse paardensport, maar op de Spelen sta je voor je hele land, het gehele TeamNL.”

Dubbeldam werd in 2000 Olympisch kampioen in Sydney. Dat hoopt hij dit jaar te herhalen. Op dit moment is hij zelfs regerend Europees- en Wereldkampioen, zowel individueel als met het team. Het lukt slechts 1 ruiter (Hans Günter Winkler) ter wereld ook deze drie titels te winnen. Dubbeldam deed dit op zijn paar Zenith, waarmee hij in Rio ook aan de start zal verschijnen.