Miedema

De Oranje Leeuwinnen hebben in de kwartfinale van de Olympische Spelen van wereldkampioen Verenigde Staten verloren. Nederland sleepte er verlenging en strafschoppen uit, maar Amerika trok aan het langste eind. De Amerikanen spelen op maandag 2 augustus om 10.00 uur tegen Canada.

Het was de wedstrijd van de afgekeurde doelpunten. Na een kleine 10 minuten werd een doelpunt van de Verenigde Staten afgekeurd, maar nog geen paar minuten later lag hij er aan de andere kant in. Vivianne maakte haar negende goal van de Olympische spelen. Lang kon Nederland echter niet van de voorsprong genieten. In de 31e minuut stond Oranje al met 1-2 achter, door doelpunten van Mewis en Williams.

Waar de Amerikanen in de eerste helft de bovenliggende partij was, was Nederland in de tweede helft juist de sterkte. Vivianne Miedema maakte na 54 minuten de 2-2 én haar tiende van deze Spelen. Na 80 minuten kon Lieke Martens de wedstrijd van de penaltystip beslissen, maar faalde oog in oog met Naeher.

In de verlenging werden aan beide kanten doelpunten afgekeurd (in totaal vijf stuks) en kansen gemist. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen.