Schippers gehuldigd in HHH

Afgelopen nacht stonden er verschillende (verliezers)finales op het programma, waarin veel Nederlanders in actie kwamen. Om 03.00 uur kwam het beachvolleybalduo Brouwer / Meeuwsen in actie. Zij haalden de eerste Olympische bronzen beachvolleybalmedaile ooit binnen. Ook de Nederlandse volleybaldames en Churandy Martina kwamen in actie.

Beachvolleybalduo

Schippers krijgt de zilveren medaille

Voordat de 200 meter voor de mannen van start ging, werden de vrouwen eerst nog gehuldigd: Elaine Thompson, Dafne Schippers en Tori Bowie. Het IOC had wellicht op een andere uitslag gerekend. De koning Alexander was namelijk uitgenodigd om Schippers de medaille uit te reiken.

Daarna werd Schippers ook nog gehuldigd in het Holland Heineken House, waar ze zeer geëmotioneerd raakte.

Schippers gehuldigd in HHH

Volleybalsters onderuit in halve finale

De Nederlandse volleybaldames zijn er niet in geslaagd de finale te bereiken. In een spannende halve finale werden ze met 3-1 door China verslagen. Maar wat een thriller, zeg…

Usain Bolt wint 200 meter, Churandy Martina komt net tekort

Usain Bolt won de 200 meter wederom superieur. Helaas kwam de goedlachse Churandy Martina net 0,01 seconde tekort voor een medaille. Hierdoor eindigde hij op de vijfde plek, maar wat was hij trots. “Er is niemand trotser dan ik vandaag”, zei hij na afloop.