Ploegenachtervolging
Foto: ANP

De Nederlandse schaatsers hopen dinsdag bij de Olympische Spelen twee medailles te winnen. Zowel de mannen als de vrouwen gaan in de National Speed Skating Oval op voor de ploegenachtervolging. Vooral de vrouwen maakten in de kwartfinale weinig indruk, maar wat kunnen ze in de halve finale en (hopelijk) finale? Daarnaast komt Lindsay van Zundert voor het eerst in actie, worden de finales van de big air gesnowboard en komt de tweemansbob weer in actie.

Vanaf 02.30 uur – Melissa Peperkamp in de finale big air

Peperkamp wist zich maandag, met een score van 128,25 punten, knap te plaatsen voor de finale van de big air. Ze plaatste zich als elfde van de twaalf, dus de verwachting is niet dat de 17-jarige Peperkamp kan meestrijden om het eremetaal.

Vanaf 06.00 uur – de finale big air voor mannen

Ook Niek van der Velden wist zich knap te plaatsen voor de finale van de big air. Voornamelijk zijn eerste run, die een knappe score van 79 kreeg, zorgde ervoor dat hij doorging naar de finale. Ook hij plaatste zich als elfde, dus ook hier is een wonder nodig voor een medaille.

Vanaf 07.30 uur – ploegenachtervolging schaatsen

Zowel de vrouwen als de mannen komen dinsdagochtend Nederlandse tijd in actie in, in ieder geval, de halve finale van de ploegenachtervolging. Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten kwamen in de kwartfinale niet goed voor de dag, maar zijn uit op revanche. Ook Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker gaan voor een medaille.

  • 07.30 uur: halve finales vrouwen: Nederland-Canada
  • 07.52 uur: halve finales mannen: Nederland-Noorwegen
  • 09.22 uur: om brons vrouwen
  • 09.28 uur: finale vrouwen
  • 09.41 uur: om brons mannen
  • 09.47 uur: finale mannen

Vanaf 11.00 uur – Lindsay van Zundert komt in actie op de korte kür

Dinsdag staat de korte kür op het programma bij de vrouwen. De beste 24 kwalificeren zich voor de vrije kür van donderdag, waarna de medailles verdeeld worden. Van Zundert zal als vijfde starten, van de in totaal 30 deelnemers.

Vanaf 13.15 uur – heat 3 en 4 tweemansbob

Ivo de Bruin (piloot) en Jelen Franjic (remmer) komen dinsdagmiddag in actie bij de tweemansbob. Maandag werden heat 1 en 2 verreden en daar heeft het Nederlands team niet bepaald best gepresteerd: een medaille zit er dus zeker niet in. Heat 3 start om 13.15 uur, heat 4 om 14.40 uur.