Oranje Leeuwinnen
Foto: Getty Images

Maandag 26 juli was een dag om gauw te vergeten voor TeamNL. Topfavoriet Mathieu van der Poel viel al na tien minuten in de mountainbikerace en moest na ruim een uur opgeven. BMX’er Niek Kimmann reed in een training tegen een official aan en brak daarbij zijn knie. Toch staan er voor dinsdag 27 juli weer een aantal mooie wedstrijden op het programma.

Kira Toussaint gaat voor medaille op 100 meter rug – vanaf 03.51 uur

Toussaint is in de finale van de 100 meter rugslag een outsider voor de medailles op dit nummer. Ze eindigde eerder dit jaar bij de Europese kampioenschappen langebaan als vierde op de 100 meter rugslag.

Handbaldames tegen Korea – vanaf 09.15 uur

De Nederlandse handbaldames nemen het om 09.15 uur Nederlandse tijd op tegen Korea. De eerste poulewedstrijd werd relatief eenvoudig gewonnen van Japan. Op het WK van 2019 wisten de Nederlandse dames nog overtuigend te winnen van Korea.

Oranje Leeuwinnen nemen het op tegen China – vanaf 13.30 uur

Nog één groepsduel voor de dames van Sarina Wiegman. Na de monsterzege op Zambia (10-3) en het gelijkspel tegen Brazilië (3-3) wacht nu China. Een stugge ploeg, maar daar zou Oranje normaal zeker van moeten winnen. Een overwinning zorgt er waarschijnlijk wel voor dat ze in de kwartfinale tegen topfavoriet de Verenigde Staten komen.

Anne Tauber en Anne Terpstra mikken op MTB-medaillevanaf 08.00 uur

Wat Mathieu van der Poel en Milan Vader vandaag bij de heren niet lukte, lukt Anne Tauber en Anne Terpstra misschien wel. Topfavoriet zijn ze niet, maar mogelijk wel outsiders.