Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Foto: EPA

Maandag 2 augustus was de dag van Sifan Hassan. In de nacht liep de 28-jarige atlete de series voor de 1.500 meter. Daar viel ze in de laatste ronde, maar wist snel op te krabbelen en de serie alsnog te winnen. In de middag was de finale van de 5.000 meter en daar wist ze, na 29 jaar zonder atletiekgoud, een gouden medaille binnen te halen voor Nederland. Op dinsdag 3 augustus zijn er weer legio mogelijkheden op medailles.

Na een dag zonder wind wordt er weer gezeild – vanaf 05.00 uur

Er staan verschillende medalraces op het programma, mede doordat op maandag alle zeilwedstrijden werden afgelast omdat er geen wind stond. Annemiek Bekkering en Annette Duetz staan na twaalf races eerste in de 49-er FX. Zij maken een zeer grote kans op medailles. Ook Nicholas Heiner maakt kans op een medaille in de Finn-klasse.

Teamsprint baanwielrennen mannen – vanaf 08.30 uur

De Nederlandse baanwielrenners behoren tegenwoordig tot de absolute wereldtop. Voor Nederland verschijnen Roy van den Berg, Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland op de baan.

Kwartfinale waterpolo dames tegen Hongarije – vanaf 11.20 uur

Nederland eindigde als derde in de poule na een nederlaag tegen Australië en overwinningen op Spanje, Zuid-Afrika en Canada. In de kwartfinales treft de ploeg van bondscoach Arno Havenga de nummer twee van de andere poule, Hongarije. Mocht TeamNL winnen, dan speelt men op donderdag 5 augustus de halve finale.