Nederland - Japan handbal
Foto: AFP

Woensdag 28 juli was een dag om nooit te vergeten: het record van meeste Nederlandse medailles op één dag werd verbroken. TeamNL wist namelijk maar liefst acht medailles te winnen en steeg zodoende flink op de medaillespiegel. Maar was staat ons donderdag 29 juli te wachten?

Finale LW2x en M2 roeien – vanaf 01.30 uur

Ilse Paulis en Marieke Keijser gaan in de dubbeltwee morgen voor goud. Ilse Paulis weet al hoe het is om olympisch kampioen te worden, dat werd ze namelijk vijf jaar geleden. De huidige wereldrecordhouders gaan ook morgen weer op voor een medaille.

Handbaldames nemen het op tegen Angola – vanaf 02.00 uur

De handbaldames, die vooralsnog ongenaakbaar zijn, spelen woensdagnacht tegen Angola. Tegen Zuid-Korea wonnen de handbalsters eerder deze week hun tweede poulewedstrijd in een record; nooit vielen er zoveel goals tijdens een Olympische wedstrijd.

Arno Kamminga gaat voor een medaille op de 200m schoolslag – vanaf 03.40 uur

Arno Kamminga, die reeds zilver pakte op de 100m school, gaat morgen op voor een volgende medaille. Topkandidaat is hij niet, dat is de Australiër Zac Stubblety-Cook.

Hockeyheren spelen tegen Groot-Brittannië – vanaf 05.15 uur

De mannelijke hockeyers wonnen al twee wedstrijden deze Olympische Spelen, maar écht in vorm is de ploeg van Max Caldas zeker nog niet. De kwartfinale lijkt al zo goed als binnen, maar als ze één van de favorieten, Australië, willen ontlopen, zal er gewonnen moeten worden van Groot-Brittanië.