Liemarvin Bonevacia
Foto: ANP/HH

Woensdag 4 augustus was een dag met hoogte- en dieptepunten. Sharon van Rouwendaal haalde zilver op de 10 km open water en Femke Bol veroverde brons op de 400 meter horden. Ook wonnen de Nederlandse hockeyers de halve finale. Het was ook de dag dat de handbalsters in de kwartfinale verloren van Frankrijk. Op donderdag staat TeamNL een mooie dag te wachten.

10 kilometer open water voor mannen, wat kan Ferry Weertman? – vanaf 23.30 uur

Ferry Weertman wist, net als Sharon van Rouwendaal, vijf jaar geleden het goud te pakken op de 10 kilometer open wat. Kan hij in Tokio zijn Olympische titel verdedigen?

10 meterplatform met Celine van Duijn – vanaf 03.00 uur

Celine van Duijn heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de wedstrijd vanaf de 10-metertoren. De 28-jarige veroverde in 2018 de Europese titel en pakte in 2019 zilver. Ze is dus zeker een kanshebber voor een medaille.

Finale omnium en keirin – vanaf 08.30 uur

Jan Willem van Schip gaat om 08.30 uur van start in de finale van het omnium in het baanwielrennen. Vanaf 09.00 uur mogen Shanne Braspennicx en Laurien van Riessen de finale van de keirin rijden. Hoeveel medailles weet Nederland op de baan te veroveren?

De finale van de 400 meter met Liemarvin Bonevacia – vanaf 12.30 uur

De man van het geniale interview: Bonevacia. Wat kan hij op de 400 meter? Hij was al zeer content met een finaleplek, en terecht. Niet eerder slaagde een Nederlander er in om zich te verzekeren van een plek in de eindstrijd op dit nummer.