Monobob Sleper
Foto: AFP

De kans dat er maandag een medaille gepakt wordt door TeamNL, is bijzonder klein. Zowel bij het langebaanschaatsen als het shorttrack staan geen wedstrijden op het programma. Monobobster Karlien Sleper komt in actie voor haar derde en vierde run in Yanqing. Verder komen snowboarders Melissa Peperkamp en Niek van der Velden in actie op de big air.

Vanaf 02.30 uur – Karlien Sleper in de monobob

Monobobster Karlien Sleper komt in actie voor haar derde en vierde run in Yanqing. Na haar eerste twee runs op zondag neemt ze de zestiende plek in en is een medaille al uit zicht. Heat 3 start om 02.30 uur, heat 4 zal om 04.00 uur aanvangen.

Vanaf 02.30 uur – kwalificatie big air voor mannen en vrouwen

Snowboarders Melissa Peperkamp en Niek van der Velden hopen zich op het onderdeel big air te plaatsen voor de finales. Peperkamp en Van der Velden lukten het eerder in het olympisch toernooi niet de finale van de slopestyle te halen. Om 02.30 uur zal de kwalificatie voor vrouwen beginnen. De mannen starten om 06.30 uur.

Vanaf 13.05 uur – heat 1 en 2 van de heren bobslee

Voor Ivo de Bruin (piloot) en Jelen Franjic (remmer) beginnen de Olympische Spelen maandag. Voor de Bruim is het de eerste keer op de Olympische Spelen, nadat hij zich in 2014 en 2018 niet wist te plaatsen. De eerste heat start om 13.05 uur, de tweede om 14.40 uur.

Dinsdag staat er wel weer schaatsen op het programma.