Sifan Hassan
Foto: EPA

Zondag 1 augustus is de dag dat Marit Bouwmeester, na eerder een zilveren (2012) en gouden (2016) Olympische medaille, een bronzen medaille in de Laser Radial-klasse haalde. Op maandag kunnen er mogelijk weer meerdere medailles aan het totaal toegevoegd worden. Vooralsnog staat Nederland op 17 medailles.

Finale 100 meter horden, wat kan Nadine Visser? – vanaf 02.35 uur

Nadine Visser plaatste zich op zondag knap voor de 100 meter horden. Maar wat kan zij tegen het sprintgeweld van Jasmine Camacho-Quinn en Megan Tapper?

Medal Races 49 (FX) – vanaf 07.30 uur

Ook binnen het zeilen kan Nederland weer enkele medailles binnen halen. Bij de vrouwen staan Annemiek Bekkering en Annette Duetz vooralsnog op een eerste plek, dus hier zijn zeer reĆ«le medaillekansen. Bij de mannen staan Bart Lambriex en Pim van Vugt na 12 races op plek zeven.

Team sprint baanwielrennen – vanaf 08.30 uur

Shanne Braspennicx en Laurine van Riessen verschijnen aan de start voor TeamNL. Om 08.30 uur staan de kwalificaties op het programma. Mochten de Nederlandse dames de finale halen, zullen zij om 11.00 uur strijden om een medaille.

Handbal dames – vanaf 12.30 uur

De Nederlandse dames zijn al zeker van de kwartfinale, maar zijn na het verlies van Noorwegen geen groepswinnaar. Er is minstens een gelijkspel nodig om als tweede in de groep

Finale 5.000 meter: loopt Sifan Hassan naar goud? – vanaf 14.40 uur

Gaat Sifan Hassan, de topfavoriet voor een gouden medaille, een gooi doen naar Olympisch goud? Sifan Hassan heeft al twee wereldtitels op zak.