Van der Poel Olympische SPelen
Foto: Photo News

Op dag drie van de Olympische Spelen zijn vanuit Nederland alle ogen vooral gericht op Mathieu van der Poel. Maandagochtend om 08.00 uur gaat hij op voor goud en kan hij na 25 jaar ‘eindelijk’ Bart Brentjens opvolgen. Ook topzwemmer Arno Kamminga gaat vannacht op voor een medaille. Hieronder een overzicht wat je maandag niet mag missen.

Judoka Verhagen – vanaf 04.00 uur

Judoka Sanne Verhagen neemt het in de eerste ronde op tegen de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser. Door teleurstellende resultaten heeft de 28-jarige Nederlandse zich niet direct weten te plaatsen voor de Spelen, maar toch gaat ze ‘keihard vechten voor een medaille.’

Zwemmer Kamminga – vanaf 04.12 uur

Schoolslagzwemmer Arno Kamminga debuteert op de Spelen en zwemt vannacht zijn eerste olympische finale. De 25-jarige Nederlander is een serieuze kandidaat voor een medaille, al is de verwachting dat de gouden plak naar de Brit Adam Peaty gaat.

Mountainbiker Van der Poel – vanaf 08.00 uur

De alleskunner Mathieu van der Poel heeft zijn zinnen gezet op een gouden plak bij het mountainbiken. Hij wordt door de bookmakers ook gezien als grote favoriet, gevolgd door Tom Pidcock en Mathias Flückiger.