Medaillekansen Nederland
Foto: ANP

Donderdag 29 juli werden er weer twee medailles toegevoegd aan het subtotaal van Oranje. Arno Kamminga haalde na het zilver op de 100 meter schoolslag nu ook zilver op de 200 meter school. Door de roeisters lichte dubbeltwee, Keijser en Paulis, werd een bronzen medaille gehaald. En ook op vrijdag 30 juli zijn er medaillekansen voor Nederland.

Dressuur individueel, met Merel Blom en Janneke Boonzaaijer – vanaf 01.30 uur

Bondscoach Andrew Heffernan heeft Merel Blom met The Quizmaster en KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer met Champ de Tailleur aangewezen. Wat kunnen beiden in eventing?

Roeifinale van de M8+ – vanaf 02.05 uur

Op de slotdag van het roeien komen de mannen 8 nog in actie. Björn van den Ende, Bram Schwarz, Eline Berger (s), Jasper Tissen, Maarten Hurkmans, Mechiel Versluis, Robert Lücken, Ruben Knab, Simon van Dorp maken zeker een kans op een medaille.

De halve finales en finales in het BMX. Is Kimmann voldoende hersteld? – vanaf 03.00 uur

Kimmann, die begin deze week ongelukkig tegen een official aan knalde, is een grote kanshebber voor een (gouden) medaille. Is de wereldkampioen van 2015 op tijd hersteld? En wat kunnen bijvoorbeeld Twan van Gendt en Joris Harmsen? Bij de vrouwen gaan Judy Blauw, Merel en Laura Smulders op voor een medaille.

Femke Heemskerk zwemt de finale 100 meter vrij – vanaf 03.30 uur

Femke Heemskerk plaatste zich op het nippertje voor de finale van de 100 meter vrij. Zijn er medaillekansen? Waarschijnlijk niet. Maar het koningsnummer in het zwemmen is zeker de moeite waard om te kijken.

De Oranje Leeuwinnen nemen het op tegen wereldkampioen VS – vanaf 13.00 uur

De Oranje Leeuwinnen spelen morgen om 13.00 uur in de kwartfinale tegen de regerend wereldkampioen de Verenigde Staten. Oranje maakt het ene na het andere doelpunt, terwijl de VS juist moeite lijkt te hebben met het vinden van het net. Neemt Nederland revanche voor de verloren WK-finale van 2019?