Hockey dames
Foto: REUTERS

Donderdag 5 augustus gaat de boeken in als de dag waarop Nederland het medaillerecord van Sydney 2000 verbrak. Shanne ‘keizerin van de keirin’ Braspennicx wist goud te winnen in het baanwielrennen, Anouk Vetter en Emma Oosterwegel pakten zilver en brons op de zevenkamp. Hierdoor kwam Nederland op een recordaantal van 26 medailles. Op vrijdag 6 augustus gaan er gegarandeerd medailles binnen gehaald worden: welke kleur het wordt ligt aan de sporter.

Halve finale boksen: Noucha Fontijn tegen Lauren Price – vanaf 07.00 uur

Aangezien er bij het boksen 2 bronzen medailles vergeven worden (aan de derde én vierde plek), is een medaille voor Nederland al een zekerheidje. Fontijn gaat natuurlijk voor een gouden, maar in de halve finale wacht Price. Daar heeft ze nog een rekening mee te vereffenen – in 2019 won ze de WK-finale van de Britse, maar na protest verloor ze de wedstrijd alsnog.

Baanwielrennen sprint met Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen – vanaf 08.30 uur

Ook hier lijk een medaille een zekerheidje. Met twee Nederlanders bij de laatste vier lijkt een Oranje-finale mogelijk, zeker als je weet dat beide Nederlanders het gehele toernooi de snelste tijden klokken.

Finale hockeysters tegen Argentinië – vanaf 12.00 uur

De Nederlandse dames staan voor de vijfde keer op rij in de finale. In 2016 was Groot-Brittannië in de finale te sterk, maar daar werd overtuigend met 5-1 van gewonnen. Lukt het de dames, die vooralsnog ongeslagen zijn, om ook Argentinië opzij te zetten?

Wat kan Sifan Hassan op de 1.500 meter? – vanaf 14.50 uur

Sifan Hassan, de vrouw die op zowel de 1.500 meter, de 5.000 meter én de 10.000 meter een gouden plak wilt halen. Het goud op de 5.000 meter is al binnen – lukt het haar morgen ook op te winnen op de 1.500 meter?