Jetze Plat

Dinsdag was een schitterende dag voor TeamNL met enkele mooie medailles. Maar ook woensdag liggen er voldoende kansen op medailles voor Nederland. Zeker in het handbiken liggen weer mogelijkheden voor de Nederlandse equipe.

Wegwedstrijd MH5 en MH4- vanaf 02.30 uur

Tim de Vries en Mitch Valize nemen morgen deel aan de wegwedstrijd in de MH5-klasse. De 26-jarige Valize wist dinsdag in de tijdrit ook al goud te pakken en is ook in de wegwedstrijd favoriet. In de MH4-klasse komt Jetze Plat uit, die deze Spelen al goed was voor tweemaal goud: in de triatlon en tijdrit. Ook in de wegrit gaat hij voor het hoogst haalbare.

Finale dubbelspel quadsvanaf 04.00 uur

In de finale van het dubbelspel quads nemen Sam Schröder en Niels Vink het op tegen het duo Alcott/Davidson. Deze partij is de vijfde wedstrijd op het centre court, dus zal later in de ochtend gespeeld worden.

Wegwedstrijd WH5 en WH1-4 – vanaf 05.15 uur

In de handbike WH5-klasse gaat Chantal Haenen strijden om de medailles. In de WH1-4 klasse komt Jennette Jansen uit. De 53-jarige Nederlandse wist in de tijdrit het brons te veroveren.

Finales zwemmen – vanaf 10.14 uur

Er staan op woensdag meerdere series en finales op de planning. De finales starten vanaf 10.14 uur, waarbij onderstaande atleten mogelijk uitkomen:

• 10.14 uur, FINALE: 100 meter vrij S6 (m), evt met Thijs van Hofweegen
  • 10.21 uur, FINALE: 400 meter vrij S10 (m), evt met Bas Takken
  • 11.02, uur, FINALE: 100 meter school SB11 (m), evt met Rogier Dorsman
  • 11.09 uur: FINALE: 100 meter school SB11 (v), evt met Liesette Bruinsma
  • 12.02 uur, FINALE: 100 meter school SB13 (m), evt met Thomas van Wanrooij

Finales atletiek – vanaf 12.10 uur

Cheyenne Bouthoorn en Kenny van Weeghel komen vannacht in de series uit van de 100m. Mochten zij zich plaatsen, zullen vanaf 12.10 uur de finales plaatsvinden. Bouthoorn is Europees Kampioen op dit onderdeel, Van Weeghel pakte brons op de Paralympische Spelen in Rio en zilver op de WK in 2013.

• 12.10 uur, FINALE: 100 meter T36 (v), evt. met Cheyenne Bouthoorn
  • 12.30 uur, FINALE: 100 meter T54 (m), evt. met Kenny van Weeghel