Femke Bol 400 meter
Foto: AFP

Dinsdag 3 augustus werd er wederom een gouden medaille aan het totaal toegevoegd. Dag 12 van de Olympische Spelen is weer bomvol Nederlands sportgeweld. Vooral vroeg in de ochtend staan er flink wat Nederlandse wedstrijden op het programma. Een overzicht van de hoogtepunten van de woensdag 4 augustus in Tokio.

Van Rouwendaal gaat voor titelprolongatie in 10 km open water – vanaf 23.30 uur

Vijf jaar geleden soleerde Van Rouwendaal aan de Copacabana naar de gouden medaille en ook in Tokio is de 27-jarige favoriet voor de gouden plak. Het water kent enkele moeilijkheden: de watertemperatuur is bijna 30 graden en de opkomende zon maakt het in de vroege Japanse ochtend (6.30 uur) lastig navigeren.

Halve finale hockeysters tegen Groot-BrittanniĆ« – vanaf 03.30 uur

Een herkansing voor de finale van de Olympische Spelen in Rio, toen Nederland in shoot-outs verloor. De Nederlandse dames zijn gebrand op revanche.

Femke Bol op weg naar goud op 400 meter horden? – vanaf 04.30 uur

De Amerikaanse Sydney McLaughlin is de top favoriet, maar de 21-jarige Bol maakt zeker kans op een medaille. Ze starten naast elkaar in baan 4 en 5 en het belooft een ontzettend spannende strijd te worden.

Handbalvrouwen in kwartfinale tegen Frankrijk – vanaf 13.45 uur

Het wordt een duel met extra lading voor de Nederlandse bondscoach Emmanuel Mayonnade, die speelt tegen zijn thuisland. Frankrijk wist het zilver te winnen op het EK van afgelopen zomer, dus de halve finale is zeker nog geen zekerheidje.