Kimberley Bos
Foto: AFP

Vrijdag stond in het teken van het goud van Suzanne Schulting, zaterdag wordt er ook weer geschaatst én maakt Kimberley Bos kans op de eerste Nederlandse skeletonmedaille ooit. Lukt het haar na een teleurstellende eerste heat, alsnog een medaille te veroveren?

Vanaf 09.00 uur – kwartfinale ploegenachtervolging voor vrouwen

Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten starten zaterdag met de ploegenachtervolging voor vrouwen. Zowel Wüst als Schouten hebben al een (of meerdere) gouden medailles en met de ploegenachtervolging hopen ze daar nog een gouden medaille aan toe te voegen. Nederland komt in de tweede rit in actie tegen Noorwegen.

Vanaf 09.53 uur – de sprintkanonnen op de 500 meter

Voor TeamNL komen drie mannen in actie: Thomas Krol, Merijn Scheperkamp en Kai Verbij. Voor Krol en Verbij ligt de focus vanaf nu vooral op de 1.000 meter, Scheperkamp richt zich echter wel volledig op de 500 meter. Krol komt in rit 3 in actie, Scheperkamp in 8 en Verbij in 9. Een medaille wordt hier niet verwacht voor Nederland.

Vanaf 13.20 uur – Bos hoopt een medaille te veroveren

Kimberley Bos hoopt zaterdag haar eerste olympische medaille te veroveren, nadat ze vier jaar geleden al knap achtste werd. In de eerste heat ging Bos niet heel goed van start, met een tiende plek. In heat twee reed ze echter de tweede tijd, waardoor ze overall op een zesde plek staat. De derde heat staat vanaf 13.20 uur gepland, de vierde heat zal vanaf 14.55 uur starten.