Ranomi Kromowidjojo
Foto: Pro Shots

Zaterdag 31 juli mocht Nederland weer een gouden medaille aan het totaal toevoegen. Kiran Badloe was oppermachtig in de RS:X en veroverde daarmee het vierde goud voor TeamNL. Maar ook op zondag zijn er weer kansen op medailles voor Nederland.

Finales 50 meter vrij met Thom de Boer en Ranomi Kromowidjojo – vanaf 03.30 uur

Morgen vinden de finales van de 50 meter vrije slag plaats. Weten Thom de Boer en Ranomi Kromowidjojo voor TeamNL een medaille binnen te slepen? Om 03.30 uur begint de finale voor de mannen, om 03.37 voor de vrouwen.

Kwartfinale hockey heren: Nederland – Australië – vanaf 05.00 uur

Nederland treft de groepswinnaar van de andere groep: Australië. Australië mag gezien worden als grote favoriet voor een medaille, dus Nederland krijgt een zware kluif. Mocht Nederland winnen, dan speelt het op 3 augustus de halve finale.

Finale 3 meter plank met Inge Jansen – vanaf 08.00 uur

Inge Jansen is na Daphne Jongejans de eerste Nederlandse schoonspringster in een olympische finale. De 27-jarige Limburgse werd Europees Kampioen in 2019 en is kanshebber voor een medaille.

Medal Race Laser Radial met Marit Bouwmeester – vanaf 08.33 uur

Lukt het Marit Bouwmeester om nog een medaille te halen in de Laser Radial? Ze gaat als tweede de Medal Race in en kan dus mogelijk haar Olympische titel van 2016 prolongeren.