Suzanne Schulting
Foto: Pim Ras

Suzanne Schulting hoopt zondag haar derde gouden olympische medaille te winnen. Maar er zijn meer medaillekansen voor TeamNL. Ook bij het schaatsen zijn er volop kansen voor de Nederlandse dames. De heren maken ook hun ronde op het ijs, bij de kwartfinale van de ploegenachtervolging.

Vanaf 02.30 uur – de heats van de monobob vrouwen

Monobob is een nieuw onderdeel op de Winterspelen, dat alleen door vrouwen wordt beoefend. In de Gelderse Karlien Sleper hebben we hier één deelnemer. Er moet een wonder gebeuren mocht Sleper hier een medaille uit het vuur slepen. Vanaf 02.30 uur vindt de eerste heat plaats, de tweede heat start om 04.00 uur.

Vanaf 03.15 uur – de reuzenslalom voor mannen

Maarten Meiners is de eerste Nederlandse alpineskiër sinds Dick en Peter Pappenheim in 1952. Om 03.15 uur begint de eerste run, de tweede run zal om 06.45 uur van start gaan.

Vanaf 12.44 uur – de finale van de relay

De 24-jarige Schulting doet om 12.44 uur met de Nederlandse aflossingsploeg mee in de A-finale. Vier jaar eerder behaalde het team van bondscoach Jeroen Otter brons en nu gaat Oranje op voor goud. Het zou de derde gouden medaille zijn voor de Nederlandse shorttrackster deze Olympische Spelen.

Vanaf 14.00 uur – Nederlandse mannen tijdens ploegenachtervolging

Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker rijden voor TeamNL de ploegenachtervolging, waarvan zondag om 14.00 uur de kwartfinale start. De vier snelste teams gaan door naar de halve finales, winst in de kwartfinale is dus niet per definitie een must. De halve finales en finale zijn dinsdag.

Vanaf 14.56 uur – de 500 meter voor vrouwen

Jutta Leerdam, Femke Kok en Michelle de Jong zijn de drie Nederlandse deelneemsters. Met name de 21-jarige Kok wordt een grote medaillekans toegedicht. Vorig jaar won zij zilver op de WK afstanden in Heerenveen en was ze de beste bij vier wereldbekerwedstrijden.

Bekijk hier het volledige schaatsprogramma en de huidige medaillespiegel.