Harrie Lavreysen keirin
Foto: Eurosport

Wat was zaterdag 7 augustus een geweldige dag voor de Nederlandse atletiek. Sifan Hassan wist goud te winnen op de 10.000 meter, maar ook de estafettemannen haalden zilver op de 4×400 meter. Hierdoor kwam Nederland op 33 medailles totaal, maar daar kunnen er zondag nog een aantal bij komen.

Marathon voor mannen – vanaf 00.00 uur

Vijf atleten hebben zich namens TeamNL geplaatst voor de marathon. De twee vrouwen kwamen zaterdag al in actie, de mannen mogen het op zondag laten zien. Kunnen Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Bart van Nunen iets betekenen voor TeamNL op de slotdag?

Finale keirin en omnium – vanaf 03:00 uur

Op de slotdag van het baanwielrentoernooi in Tokio zien we onder andere de finale van de keirin voor mannen. Harrie Lavreysen, al in het bezit van twee gouden medailles, maakt ook hier kans op een medaille. De kwartfinale start om 03.24 uur, de mogelijke finale is om 05.00 uur. In de omnium rijdt Kirsten Wild voor TeamNL. De finale van de omnium is om 05.25 uur.

Sluitingsceremonie

Om 13.00 uur zit de Olympische Spelen in Tokio er weer op. Sifan Hassan zal tijdens de sluitingsceremonie de Nederlandse vlag dragen.