Barbara van Bergen

Nederland heeft ook op de tweede dag van de Paralympische Spelen in Peking geen medaille weten te veroveren. In totaal kwamen vijf Nederlandse alpineskiërs in actie op de super-G en ze eindigden allemaal naast het podium. Ook in de afdaling werd op zaterdag geen medaille veroverd.

Barbara van Bergen, die in het verleden al drie keer als rolstoelbasketbalster uitkwam op de Paralympische Spelen, kwam het dichtst in de buurt van een plak. De 43-jarige zitskiester eindigde als vierde, wel ruim vier seconden achter het brons. De eerste drie zaten binnen 0,58 seconden van elkaar.

Jeroen Kampschreur, die in Pyeongchang al Olympische kampioen werd en tijdens het WK van 2019 maar liefst vijf keer goud pakte, moest genoegen nemen met een vijfde plek. De 22-jarige zitskiër gaf 2,56 seconden toe op de Noorse winnaar Jesper Pedersen.

Bekijk hier de volledige medaillespiegel.