Vlaggendragers Olympische Spelen
Foto: Soenar Chamid

Over ruim vier weken zijn kunstschaatser Lindsay van Zundert (16) en schaatser Kjeld Nuis (32) de vlaggendragers van TeamNL tijdens de openingsceremonie voor de Olympische Spelen in Beijing. Dat maakte chef de mission Carl Verheijen vandaag bekend tijdens de teamoverdracht.

Van Zundert is de eerste kunstschaatsster die voor Nederland uitkomt op de Spelen sinds 1976. Nuis kwam tijdens de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang al in actie en haalde daar twee gouden medailles. Van Zundert, die een paar dagen voor de start van de Spelen 17 wordt, reageerde uitgelaten: ,,Dit is echt het mooiste verjaardagscadeau ooit! Ik ben zo blij dat ik naar de Spelen mag gaan, en ik heb er in de afgelopen weken wel af en toe naar gehengeld om ook de Nederlandse vlag te mogen dragen, moet ik eerlijk zeggen”.

TeamNL gaat met zeker 35 atleten (19 vrouwen, 16 mannen) naar de Olympische Spelen in Beijing. De atleten komen uit voor drie sportbonden: de schaatsbond KNSB, de Nederlandse Ski Vereniging en de Bob en Slee bond Nederland (BSBN).