Goud Kelly van Zon
Foto: REUTERS

De Paralympische Spelen zijn in Tokio in volle gang en Nederland staat ondertussen op 24 medailles en negende op de medaillespiegel. De teller staat inmiddels op tien keer goud, acht keer zilver en zesmaal brons. Vandaag werden er wederom een flink aantal medaille gehaald door TeamNL.

Kelly van Zon pakte bij het tafeltennis een gouden plak: haar derde Paralympische titel op rij. Zowel in Londen (2012) en Rio (2016) behaalde ze al goud. In de finale versloeg ze de Russische Viktoriia Safonova.

Ook dressuurruiter Sanne Voets was met haar paard Demantur RS2 N.O.P. opnieuw succesvol. Zij veroverde het goud op de kür op muziek. Het betekende haar tweede gouden medaille in Japan, nadat ze eerder al goud pakte op de individuele dressuurtest en daarnaast pakte ze zilver met de Nederlandse dressuurequipe.

Rogier Dorsman, die door de Pool Wojciech Makowski werd beticht niet blind te zijn, wist ook weer te schitteren. Dorsman veroverde maandag in Tokio zijn tweede gouden medaille, ditmaal op de 200 meter wisselslag (klasse SM11). Eerder zegevierde hij al op de 400 meter vrije slag.