Badri Hari vs Rico Verhoeven

Er wordt al tijden reikhalzend naar uitgekeken: Badr Hari tegen Rico Verhoeven. Zaterdag is het dan eindelijk zover. In Oberhausen, net over de grens bij Arnhem, zal het gevecht plaatsvinden.

Het is lastig te voorspellen wie er sterker zal zijn; zelfs de bokshelden uit het verleden twijfelen. AD maakte een rondje langs de oud-boksers: Sem Schilt, 5-voudig wereldkampioen kickboksen, kent de twee boksers goed. Hij won van beiden, maar verloor ook een keer van Hari. Toch is hij van mening dat Verhoeven kan winnen, wanneer de partij lang duur.

“Dit komt door fitheid, maar ook hoe Badr mentaal is. Hij heeft een kort lontje en het gaat goed tot het moment dat hij alles weggooit. Rico moet proberen om Badr over de zeik te helpen om te kijken of hij zijn woede kan beheersen. Daar is weinig voor nodig.”

Bokser Remy Bonjasky geeft Badr Hari net iets meer kans. “Als hij net zo getraind heeft zoals hij dat vroeger deed, dan zal hij gaan winnen. Uiteindelijk beslist de vorm van de dag; ik geef Badr 51% kans.” Wel plaatst Bonjasky vraagtekens bij het gebrek aan wedstrijdritme bij Hari, net als de Turks-Nederlandse Gökhan Saki. Toch denkt Saki dat Hari 60% kans op de winst heeft door zijn techniek en inzicht.