Kiki Bertens wint WTA Rosmalen

Kiki Bertens was de grote publiekstrekker bij het grastoernooi in Rosmalen en de Nederlandse stelde, tot aan de tweede set van de finale, niet teleur. In de finale zondagmiddag ging ze onderuit tegen de Amerikaanse Alison Riske (6-0, 6-7, 5-7).

Van tegenstandster Riske won Bertens alle drie de eerdere onderlinge ontmoetingen. De Amerikaanse (28) is de nummer 61 van de wereldranglijst. Bertens is op dit moment de nummer 4. Gedurende de eerste set was de 27-jarige Bertens oppermachtig en won deze met ruime cijfers, 6-0.

Nederlands elftal shirt 2019 – €89,99

In de eerste game van de tweede set gleed Bertens uit en werd ze zo’n tien minuten verzorgd. Ze verloor direct daarna de eerste game van de wedstrijd en werd daarna nog even kort behandeld voor haar fysiotherapeut.

De lichte blessure hield Bertens echter niet tegen. Direct na de kantwissel brak ze de Amerikaanse direct weer en kwam zo op een 3-1 voorsprong. ze denderde daarna door tot 4-1, maar werd daarna terug gebroken. Bertens kreeg op 5-4 nog 3 matchpoints, maar verzilverde deze niet. Ook op 6-5 wist ze twee matchpoints niet te verzilveren, waardoor ze in de tie-break de tweede set zelfs nog verloor.

In de derde set brak Kiki Bertens de Amerikaanse direct, maar verloor daarna haar eigen game ook weer. Na een korte regenpauze bleek de Amerikaanse over meer veerkracht te beschikken en Bertens met 5-7 te verslaan.