Nederland - Spanje

De Nederlandse handbaldames hebben zich vandaag door de 24-29 overwinning op Spanje als groepswinnaar geplaatst voor de halve finale van het EK in Zweden. Nederland kwam in de eerste dertig minuten twee keer op een comfortabele voorsprong, maar gaf deze tot twee keer toe weg.

Estavana Polman zorgde met vier doelpunten dat Nederland weer wat lucht kreeg (7-12). Wester moest, ondanks drie gestopte strafworpen, toezien hoe de opponent in de laatste tien minuten van de eerste helft terug kwam tot 13-15.

De Oranjedames hebben zich door de vijfde overwinning op rij voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de halve finale van een Europees Kampioenschap. Nederland speelt vrijdag tegen de nummer twee van groep 2. De opponent wordt later vanavond bekend.

De plaatsing heeft tevens als gevolg dat Oranje geplaatst is voor het aanstaande WK, dat over precies een jaar in Duitsland gehouden wordt; hierdoor hoeft Nederland dus geen kwalificatie te spelen.