EK Bowlen

Van 17 tot en met 28 augustus wordt The European Men Championships 2016 in Brussel georganiseerd. In totaal nemen dit jaar maar liefst 37 federaties deel aan het kampioenschap. Ook Nederland is met een sterke selectie heren aanwezig op het EK Bowlen.

[table id=52 /]

Oefeninterland België

Eind juni vond de laatste oefeninterland plaats tegen België. Wat deze interland extra interessant maakte was het feit dat deze werd gespeeld op dezelfde baan als waar het EK wordt georganiseerd: Bowling Stones Wemmel. Nederland won deze interland met een verschil van 154 in total pinfall.

Nederlands elftal bowlen

Het gebeurt niet vaak dat het EK Bowlen zo dichtbij Nederland wordt georganiseerd. Het is dan ook een uitgelezen kans om de Oranje mannen aan het werk te zien. Op 27 augustus wordt dan ook een Oranje Fandag georganiseerd door de Nederlandse Bowling Federatie. Rij met de fanbus vol Oranje fans naar Brussel om de Nederlandse selectie aan te moedigen. Een kaartje voor de enige echte Oranje fanbus kost slechts €10,- en is verkrijgbaar via topsport@bowlen.nl.

Heb jij in aanloop naar het EK Bowlen zin gekregen om zelf te gaan bowlen? Bekijk dan eens de moderne bowlingbanen van Bowlo Bowling & Lounge.