Ron Vlaar

Ron Vlaar (geboren op 16 februari 1985 in Hensbroek) is een Nederlandse voetballer en speelt in de verdediging bij Aston Villa, hij is hier ook tevens aanvoerder. Daarnaast heeft Vlaar ook al verschillende keren in Oranje gespeeld.

Clubvoetbal

AZ
Vlaar werd opgenomen door de jeugdopleiding van AZ. Al op twintigjarige leeftijd speelde hij de halve finale in de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon. Al eerder had hij zijn debuut gemaakt in de eredivisie en maakte genoeg in druk om opgeroepen te worden voor Oranje.

Feyenoord
Vlaar begon sterk aan zijn seizoen bij Feyenoord in 2007/08, helaas duurde dit maar tot in de vierde speelronde toen hij een ernstige blessure opliep aan zijn kruisband. In zijn comeback seizoen, 2009/10, maakt hij weer zo’n goede indruk dat hij werd opgenomen in de voorselectie voor het WK 2010, helaas gooide een nieuwe blessure roet in het eten. Het seizoen erna na hij de aanvoerdersband over van Giovanni van Bronckhorst en verlengde zijn contract tot 2014.

Aston Villa
Vlaar werd door Aston Villa overgenomen voor een transfersom van €4 miljoen. Hij tekende een bij Aston Villa een driejarig contract.

Interlandcarrière

Op 8 oktober 2005 maakte Vlaar zijn debuut als prof voor het Nederlands elftal in een uitwedstrijd tegen Tsjechië. Door goede prestaties te tonen hoorde Vlaar bij de oranje selectie voor het EK 2012, waarin hij twee van de drie wedstrijden in de basis startte.