Topscorers EK 2016

Op zoek naar de topscorers van het WK 2018?

[table id=1 /]

Ieder jaar is het weer gissen naar mogelijke topscorers op een eindtoernooi. Zo ook op het EK 2016. Het Europees Kampioenschap in Frankrijk is op 10 juni 2016 begonnen. Helaas wist het Nederlands elftal zich niet te kwalificeren. Toch blijft het invullen van een poule iedere keer weer spannend. Cristiano Ronaldo is samen met Thomas Müller de grote favoriet om topscorer EK 2016 te worden. Hier vind je een overzicht van de topscorers van het EK 2016.

Mogelijke topscorers EK 2016

Zlatan Ibrahimovic – Zweden

Zlatan Ibrahimovic, afgelopen seizoenen uitkomend voor Paris Saint-Germain, beleefde afgelopen seizoen een top seizoen. Hij scoorde in 29 wedstrijden 34 keer en is daarom een kanshebber om topscorer van het EK 2016 te worden. De 34-jarige spits van Zweden zit in een poule met België en Italië; de kans om de volgende ronde te halen is voor Zweden dus helaas niet zo groot. Desondanks blijft Zlatan een kanshebber voor de ‘Gouden Schoen’.

Cristiano Ronaldo – Portugal

Cristiano Ronaldo is volgens de boomakers de favoriet voor de topscorerstitel van het EK 2016. De Portugees beleefde een prima seizoen; hij won met Real Madrid de Champions League en schoot zelf de beslissende penalty tegen de netten. De 31-jarige Portugees maakte in 125 interlands 56 doelpunten en is alleen daarom al een grote favoriet.

Harry Kane – Engeland

Harry Kane werd afgelopen seizoen topscorer van de Premier League, met 25 doelpunten. Veel kenners zijn ervan overtuigd dat Kane ook in tijdens het EK wel eens de topscorer zou kunnen worden. Engeland zit in een relatief gemakkelijke poule, met Rusland, Wales en Slowakije. Het zou dus goed mogelijk zijn dat Harry Kane al gedurende de poulefase enkele doelpunten gemaakt heeft.

Thomas Müller – Duitsland

Thomas Müller doet het op eindtoernooien altijd goed. Op het afgelopen WK 2014 werd hij met 5 doelpunten tweede op de topscorerslijst, achter de Colombiaan James Rodriguez. De 26-jarige Duitser maakte in 70 interlands voor het EK al 31 doelpunten. Aangezien onze Oosterburen het altijd goed doen op toernooien, is Müller een grote kanshebber voor de topscorerstitel op het EK 2016.

Antoine Griezmann – Frankrijk

Anotine Griezmann beleefde een goed seizoen bij Atletico Madrid. De Madrilenen verloren dan wel de finale van de Champions League tegen Real Madrid (alweer), maar toch mogen de mannen van Diego Simeone niet klagen. Frankrijk, het gastland van het EK, zijn gebrand op winst. Griezmann, die in 26 interlands 7 doelpunten maakte, is daarom zeker een kanshebber.

Robert Lewandowski – Polen

De Pool Robert Lewandowski, spelend voor Bayern München, is een echte killer voor de goal. Polen, die in de groepsfase uitkomen tegen Duitsland, Oekraïne en Noord-Ierland, moet het lukken om de knock-out fase te halen. Robert Lewandowksi zal er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen.

Topscorers EK 2016