Topscorers WK 2022

Topscorerstitel WK 2022

De topscorers van het WK 2022:

#NaamLandAantal
1.Enner ValenciaEcuador2

Het WK in Qatar is om meerdere redenen een speciale te noemen. Het WK vindt namelijk midden in het seizoen plaats, in de winter. Dit zorgt ervoor dat de meeste landen minder voorbereidingstijd hebben. Voorbereidingstijd die voor een WK-pool zeer wenselijk kan zijn. Ook voor de WK-toto is het handig om te weten wie de grootste kanshebber op de topscorerstitel is. Ook dit jaar is het weer moeilijk te voorspellen: er zijn zoveel mogelijke kanshebbers dat het gissen wordt naar de uiteindelijke winnaar. Zowel Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar maken kans, maar ook namen als Harry Kane, Kylian Mbappé en onze eigen Memphis Depay zijn kanshebber.

Kanshebbers topscorerstitel WK 2022:

 • Harry Kane
  De favoriet volgens de bookmakers: Harry Kane. Ondanks een stroeve start in de Premier League heeft de Brit op het moment van schrijven al acht doelpunten in negen wedstrijden gescoord. In de Nations League verliep het iets minder vlot, met slechts twee doelpunten in zes wedstrijden.
 • Kylian Mbappé
  De Fransman loopt in alle competities één op één en verkeert dus in bloedvorm. Ondanks dat Frankrijk nog niet in grootse vorm steekt, staat de 23-jarige Fransman garant voor doelpunten. Ook op het WK.
 • Karim Benzema
  De 34-jarige aanvoerder van Real Madrid speelde door blessureleed pas een handjevol wedstrijden dit seizoen. Maar wie Benzema zegt, zegt doelpunten. Ook voor Frankrijk. Op het laatste EK scoorde Benzema namelijk vier keer en is ook dit WK kanshebber voor de topscorerstitel.
 • Cristiano Ronaldo
  De 37-jarige Portugees is onder Erik ten Hag op een zijspoor beland en heeft daardoor nog niet het wedstrijdritme dat hij nodig heeft om te shinen. Toch heeft de aanvaller zoveel kwaliteit dat hij zomaar topscorer van het WK zou kunnen worden.
 • Lionel Messi
  Vormt bij Paris Saint-Germain een dodelijk trio met Neymar en Mbappé. Messi zou graag nog één ding willen winnen: de wereldtitel met Argentinië. Het land verkeert in goede vorm en Messi zou de Zuid-Amerikanen zomaar bij de hand kunnen nemen en de topscorerstitel kunnen opeisen.
 • Neymar
  Neymar is één van de vele smaakmakers bij titelfavoriet Brazilië. Verwacht wordt dat de ‘Gele Kanaries’ gaan swingen en Neymar zou zomaar de topscorer van Brazilië kunnen worden. Maar kan hij ook de topscorerstitel winnen?
 • Memphis Depay
  Last but not least, onze ‘eigen’ Memphis Depay. Maakt weinig minuten bij Barcelona, maar presteert bij het Nederlands elftal eigenlijk altijd. Hij neemt ook de strafschoppen en mocht Nederland ver komen, behoort Depay tot de kanshebbers op de topscorerstitel.