Dat er grote voetballers in Oranje rondlopen en rond hebben gelopen, is al een tijdje duidelijk. Toch zijn er ook verschillende voetbalbroers die het in Nederland (en ver daarbuiten) ver geschopt hebben. Hier de top 10 beste voetbalbroers in Nederland.

10. Siem en Luuk de Jong
De bekendste Nederlandse voetbalbroers van dit moment zijn Luuk en Siem de Jong. Siem speelt al jarenlang bij Ajax (en is tevens aanvoerder) en Luuk speelt op huurbasis bij Newcastle United. Beiden begonnen hun carrière bij De Graafschap.

Siem en Luuk de Jong

9. Ola, Collins en Paddy John
Het trio Ola, Collins en Paddy John. Ola John speelt op dit moment op huurbasis voor Hamburger SV. Collins speelde in het verleden voor Fulham en FC Twente en Paddy was nog iets minder goed: hij speelde voor Fortuna Sittard en RKC Waalwijk.

Ola John

8. John en Edward Metgod
John Metgod was zonder twijfel de betere van de twee: hij speelde onder andere voor Real Madrid, Tottenham Hotspur en Feyenoord. Broer Edward schopte het toch wat minder ver: hij keepte bij Sparta Rotterdam en HFC Haarlem. 

Edward Metgod

7. Wesley en Rodney Sneijder
Wesley Sneijder is één van de beste spelers van de wereld, maar dat geldt helaas niet voor Rodney. Na verschillende avontuurtjes speelt hij nu bij Almere City FC. Er is daarnaast nog een derde broer, Jeffrey, maar die redde het mede door verschillende blessures niet.

Wesley en Rodney Sneijder

6. Henk en Cees Groot
Absolute Ajax-inconen: de gebroeders Groot. Beiden een groot Ajax-hart, alhoewel Henk Groot nog een tijdje voor Feyenoord speelde. 

Henk Groot

5. Gerrie en Arnold Mühren
De op 19 september 2013 overleden Gerrie Mühren heeft een fantastische erelijst: hij won 3 maal de Europa Cup I met Ajax. Daarnaast speelde hij een tijdje in Spanje, bij Real Betis. Broer Arnold speelde iets later bij Ajax, en won ook nog eens tweemaal de Europa Cup I. Later won hij nog de UEFA Cup met Ipswich Town en twee keer de FA Cup met Manchester United.

Gerrie Mühren

4. René en Willy van de Kerkhof
Absolute clubiconen van PSV: de gebroeders van de Kerkhof. René (47 interlands) en Willy van de Kerkhof (63 interlands), speelden beide bij verschillende topploegen, maar PSV blijft hun trots. Als het even niet loopt in Eindhoven, steken de broers hun hoofden boven het maaiveld uit om hun mening te geven.

René en Willy van de Kerkhof

3. Richard en Rob Witschge
Beide heren speelden 31 interlands voor Oranje en kenden beiden een prachtige carrière. Richard Witschge speelde onder meer bij Ajax, Barcelona en Girondins Bordeaux. Rob Witschge speelde onder meer bij Ajax, Feyenoord en Saint-Étienne.

Richard en Rob Witschge

2. Ronald en Erwin Koeman
Beide Koeman-broers kennen een prachtige carrière: Ronald Koeman (78 interlands) is één van de meest scorende verdedigers ooit: in 533 profduels maakte hij 193 treffers. Hij speelde onder andere voor FC Groningen, Ajax, PSV, Barcelona en Feyenoord. Ook broer Erwin (31 interlands) kende een prachtige loopbaan met FC Groningen, PSV en KV Mechelen als clubs. Ronald Koeman is op dit moment trainer van Feyenoord, Erwin Koeman van RKC Waalwijk.

Ronald en Erwin Koeman

1. Frank en Ronald de Boer
De bekendste voetbaltweeling uit Nederland: Frank en Ronald de Boer. De twee waren samen jarenlang actief bij het Nederlands elftal en speelden ook bij vijf clubs: Ajax, Barcelona, Rangers FC, Al-Rayyan en Al-Shamal. Hier pakten de gebroeders De Boer ook verschillende prijzen.

Frank en Ronald de Boer

The following two tabs change content below.

Oranje WK 2014

Laatste berichten van Oranje WK 2014 (toon alles)