Belo Horizonte

[clear]

map_of_brazil-belo-horizante

Belo Horizonte is een stad met bijna 2,5 miljoen inwoners en is daardoor de op drie na grootste stad van Brazilië. De stad ligt in de staat Minas Gerais. Met de voorsteden erbij telt de stad 4,5 miljoen inwoners, waarmee zij eigenlijk de twee na grootste stad van het land is. Door haar ligging op ongeveer 850 meter hoogte heeft de stad een aangenaam klimaat. Belo Horizonte is één van twaalf steden waar de WK wedstrijden gespeeld zullen worden.

Algemene informatie
Belo Horizonte heeft veel hoge gebouwen, brede straten en zorgvuldig ontworpen voorsteden. Het is de eerste Braziliaanse stad die is ontstaan op de tekentafel. De stad moest een paradijselijke stad worden, maar door de hoge urbanisatiegraad in het hele land ontstonden ook in Belo Horizonte typische ‘grote stad problemen’. Er zijn twee vliegvelden in de stad waar men zowel nationaal als internationaal kan vliegen. Het tijdsverschil met Nederland is 4 uur, waardoor het in Belo Horizonte 4 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
Belo Horizonte heeft een aantal bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Zo heb je de Sao Francisco de Assis Kerk, met beroemde muurschilderingen van Candido Portinari, en Pumpulhais, een groot meer dat midden in de stad ligt. Ook bevindt zich in de wijk Pampulhas de dierentuin van Belo Horizonte en zijn er drie universiteiten in de stad.

Voetbalclubs
De twee bekendste voetbalclubs van de stad zijn Altelico Mineiro en Cruzeiro. De voetbalclubs maken beide kans in de strijd om de Braziliaanse beker. Er is dan ook niet voor niets spraken van constante rivaliteit tussen de twee clubs. De WK wedstrijden zullen gespeeld worden in het stadion van Altelico Mineiro: Minairao.

Bekende voetballers uit Belo Horizante:

  • Alessandro Faiolhe Amantino Mancini (1980)
  • Afonso Alves (1981)
  • Darley Ramon Torres (1989)
  • Frederico Rodrigues Santos (1993)

Vliegtickets naar Belo Horizonte

Boek hier je vliegtickets naar Belo Horizonte

[cf]sky_belo[/cf]