Brasília

Brasília is de hoofdstad van Brazilië. De stad nam deze titel in 1960 over van Rio de Janeiro. Er wonen ongeveer 1,6 miljoen mensen. Met de voorsteden erbij telt de stad zo’n 2,5 miljoen inwoners. Hier zal samen met 11 andere steden het WK voetbal 2014 plaatsvinden.

Algemene informatie
Alle overheidsgebouwen zijn gevestigd in deze stad, die pas eind jaren 50 gebouwd werd. De stad is vooral bekend om haar moderne architectuur. Brasília is een echte werkstad; door de hoge mate van planning en organisatie bij de bouw is de stad opgedeeld naar economische activiteiten. Zo is er een bankendistrict, hoteldistrict, cultuurwijk en een wijk met sportclubs. Het tijdsverschil met Nederland is 4 uur, waardoor het in Brasília 4 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
Brasília heeft een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Het Congresso Nacional, waar zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden zetelt is een van deze bezienswaardigheden. Net zoals het historisch museum van Brasília; Museo Historico de Brasilia. Wil je een grote maquette van de stad zien, dan kun je een kijkje nemen bij Espacio Lucio Costa. Maar het gebouw wat zeker de moeite waard is, is tevens het bekendste gebouw van de stad; de Kathedraal van Brasília.

Voetbalclubs
De twee grootste voetbalclubs in Brasília zijn Brasiliense Futeboi Clube en Sociedade Esportiva do Gama. De WK wedstrijden die in Brasília gespeeld zullen worden, vinden plaats in het stadion Estadio Nacional. Daar is plek voor zo’n 70.000 supporters, waardoor het stadion de op één na grootste is voor het WK 2014 in Brazilië.

Bekende voetballers uit Brasília

  • Lucio (1978)
  • Kaká (1982)
  • Digäo (1985)
  • Henrique (1991)
  • Leandro (1993)

 

Vliegtickets naar Brasília

Boek hier je vliegtickets naar Brasilia en woon een wedstrijd bij tijdens het WK.

[cf]sky_bra[/cf]