Daley Blind

Daley Blind (geboren op 9 maart 1990 in Amsterdam) is een Nederlandse voetballer die onder contract staat bij AFC Ajax. De linksback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft ook al enkele internationale wedstrijden achter zijn naam staan.

Clubvoetbal

AFC Ajax
Al sinds vierjarige leeftijd speelt Daley Blind in de jeugdopleiding van AFC Ajax. Ondanks interesse van clubs uit onder meer Spanje en Engeland, werd Blind op 29 maart 2007 gecontracteerd tot 1 juli 2010 bij Ajax. In 2008 werd Daley Blind verkozen tot het grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Op 7 december maakt Daley Blind dan eindelijk zijn debuut tegen FC Volendam op het hoogst niveau. Sinds de komst van Frank de Boer, eind 2010, stond Blind steeds vaker in de basis en werd uiteindelijk een vaste kracht in het eerste elftal van Ajax. Na het 32e landskampioenschap werd Daley verkozen tot Ajacied van het jaar. In het afgelopen seizoen van 2013/14 won Blind zelfs de Gouden Schoen.

Interlandcarrière

Daley Blind heeft gespeeld in Nederland O-15, O-16, -17, -19, Jong Oranje en het beloften elftal van Oranje. Op 14 november 2012 werd Blind opgenomen in de voorselectie opgenomen door Van Gaal, voor de uiteindelijke selectie viel hij echter af. Voor de oefeninterland tegen Italië werd Blind weer geselecteerd voor de voorselectie en maakte op 6 februari 2013 zijn debuut op de linksback positie in de selectie van het Nederlands elftal .