Daryl Janmaat

Daryl Janmaat (geboren op 22 juli 1989 in Leidschendam) is een Nederlandse voetballer en speelt momenteel bij Feyenoord. Hij debuteerde in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag in het seizoen van 2007/08

Clubvoetbal

ADO Den Haag
De verdediger maakte zijn profdebuut op 4 oktober 2007 voor ADO Den Haag. De achttienjarige liet goed spel zien en hield zich goed staande. Dankzij zijn goede spel werd er interesse getoond door sc Heerenveen.

sc Heerenveen
Janmaat tekende in 2008 een vierjarig contract bij Heerenveen. Al vanaf de eerste wedstrijd mocht hij debuteren, maar de rest van zijn jaar werd verpest door blessures. De volgende jaren doorging Janmaat een goede ontwikkeling en werd eerst keus voor de rechtsback positie.

Feyenoord
In het begin van 2012 contracteerde Feyenoord Janmaat voor drie jaar. Hij kwam transfervrij over van sc Heerenveen en bleek een goede keuze te zijn. Hij begon goed aan zijn eerste seizoen bij Feyenoord, zo vond ook Louis van Gaal die hem besloot op te roepen voor de kwalificatiewedstrijd tegen turkije waarin hij debuteerde.

Interlandcarrière

Op 7 september  2012 maakt Janmaat zijn debuut voor het Nederlands elftal. Janmaat staat bekend om zijn aanvallend spel op de rechter kant. Op deze positie moet hij het opnemen tegen de rechtsback van PSG, Gregory van der Wiel en Ajax, Ricardo van Rhijn.