Fortaleza

map_of_brazil-fortaleza

Fortaleza ligt in het noordoosten van Brazilië en is de hoofdstad van de deelstaat Ceará. Er wonen meer dan 2,5 miljoen mensen en daarmee staat de stad op de vijfde plaats van de grootste steden van Brazilië. Fortaleza is een van de belangrijkste plaatsen in de regio, samen met Recife en Salvador. De stad ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan en heeft een typisch tropisch klimaat: een hoge temperatuur en luchtvochtigheid. Het is een van de steden waar het WK 2014 plaatsvindt.

Algemene informatie
Fortaleza is een populaire locatie voor toeristen. De stad heeft verschillende vijf-sterren hotels. De uitgaansgelegenheden zijn de laatste jaren uitgebreid met verschillende restaurants van hoge kwaliteit. Dit komt onder andere doordat de stad haar standaarden aan het verhogen is met oog op het WK in 2014. Fortaleza is na Rio de Janeiro de meest populaire plaats in Brazilië onder toeristen. Het tijdsverschil met Nederland is 5 uur, waardoor het in Fortaleza 5 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
In Fortaleza heeft met name in de zeventien eeuw een hevige strijd plaatsgevonden tijdens de kolonisatie. De stad is daardoor om een fort heen ontstaan. Een bezoekje aan dit fort is zeker de moeite waard als je meer over Fortaleza wilt weten. Het fort heet Fortaleza de Nossa Senhora da Assuncao en is gebouwd door de Hollanders.
Daarnaast mag je het strand van Fortaleza niet missen. Dit strekt zich uit over een lengte van maar liefst 25 kilometer. Populaire stranden zijn Praia do Futuro, Praia de Iracema, Iparana en Cumbuco. Ook heeft Fortaleza een waterpretpark dat geschikt is voor een dag vermaak met het hele gezin: Beach Park.

Voetbalclubs
Fortaleza heeft drie grote voetbalclubs; Fortaleza Esporte Clube, Ceará SC en Ferroviário AC. Deze drie zijn elkaars grootste rivalen. De teams zijn erg populair onder de lokale bevolking. De wedstrijden tijdens het WK 2014 zullen gespeeld worden in het Castelao stadion. Dit stadion is de thuisbasis van zowel Fortaleza Esporte Clube als Ceará SC.

Bekende voetballers uit Fortaleza:

  • Dude Cearense (1983)
  • Ari (1985)
  • Raffael (1985)
  • Ronny (1986)