Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum (geboren op 11 november 1990 in Rotterdam) is een Nederlandse middenvelder die speelt voor PSV. Op 2 september maakte hij zijn Oranje debuut en scoorde ook meteen.

Clubvoetbal

Feyenoord
Op 8 april 2007 maakte Wijnaldum zijn debuut voor het eerste elftal van Feyenoord, hiermee was hij ook meteen de jongste debutant ooit voor Feyenoord. Na een super debuutjaar begint het volgende seizoen minder door een blessure. In 2010 staat hij in de mondiale top 100 van grote talenten.

PSV
In juli 2011 bereikt hij een akkoord met PSV voor een bedrag van vijf miljoen euro. Voor PSV maakte hij zijn debuut op 7 juli in een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Eindhoven. Wijnaldum werd in het seizoen van 2013/14 aanvoerder van de Eindhovenaren maar raakte geblesseerd waardoor hij niet veel kon spelen.

Interlandcarrière

Wijnaldum debuteerde voor het eerst voor Oranje op 2 september 2011 in een kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. 4 minuten nadat hij inviel voor Strootman scoorde hij meteen zijn eerste Oranje doelpunt. Ook Wijnaldum werd op 5 mei opgeroepen om deel te nemen aan de trainingsstage in Hoenderloo voor het komende WK in Brazili√ę.